Kreta

Een vakantie naar Kreta is een vakantie waarbij u bijna het hele jaar door gegarandeerd bent van de zon, daarom is het ook zo’n ideale vakantiebestemming voor veel mensen. Kreta is een vakantie eiland in Griekenland dat populair is onder zowel jongeren als ouderen. Een veelzijdig eiland dat is hoe je Kreta het beste kunt beschrijven, want het heeft vele badplaatsen waar je terecht kunt voor tal van toeristische dingen, denk hierbij aan badplaatsen die super populair zijn onder jongeren door het drukke en grote uitgaansleven, Kreta heeft badplaatsen welke vol staan met luxe resorts en hotels welke gericht zijn op jonge gezinnen, maar Kreta heeft ook nog steeds de wat rustiger plekjes waar je heerlijk rustig kunt genieten van de pracht en praal die dit eiland ook te bieden heeft.

Wij van Ontzorgd reizen richten ons meer op de wat rustiger delen van Kreta en wat u kunt doen op dit eiland, want er zijn genoeg bijzonderheden over dit Griekse eiland te vertellen. Denk aan de rijke geschiedenis welke vele duizenden jaren teruggaat en waarvan u nog steeds de invloed terug kunt zien en opgravingen van oude steden/paleizen. Maar Kreta heeft ook een prachtige natuur waar u genoeg bezienswaardigheden kunt bezichtigen en heerlijk door kunt wandelen.

Prachtige natuur van Kreta

Een vakantie naar Kreta boeken veel oudere mensen om de prachtige natuur te bewonderen en dat is niet gek want dat heeft Kreta echt te bieden. Met prachtige natuurparken en bijzondere bezienswaardigheden zoals de Samaria kloof, deze kloof is bijzonder omdat deze dwars door de heuvels/bergen loopt en vele meters breed is en een prachtige natuur eromheen ontwikkeld heeft, met als leuk detail dat als u hier een wandeling doorheen maakt u tevens door de ijzeren poort loopt, dit is het smalste stuk van deze kloof met een breedte van 1250 meter. Een bezoekje aan de kust bij Vai is ook bijzonder, hier vind u namelijk een compleet bos bestaande uit palmbomen. Deze palmbomen vind u op wel meer plekken terug op Kreta, maar deze zijn over het algemeen allemaal aangelegd voor de toeristische sector, maar in Vai vind u een echt bos terug wat een bijzonder gezicht is.

Als u van wandelen houd heeft Kreta u genoeg te bieden, want naast de Samaria Kloof zijn er nog zo’n 50 kloven welke grotendeels voorzien zijn van een wandelroute, dus u kunt hier heerlijk genieten als u van wandelen houd. Maar ook langs de lang kustlijn van Kreta zijn er genoeg bijzondere natuurelementen terug te vinden en de binnenland van Kreta zijn grotendeels nog in oude staat aangezien het toerisme meer gericht is op het zon, zee en strand verhaal.

Culturele bezienswaardigheden Kreta

Omdat Kreta op een plek in de Middelandse zee ligt die strategisch is, is Kreta altijd al belangrijk geweest in de zeevaart. In de oudheid was het eiland dan ook een belangrijk uitvalspunt voor diverse landen in de loop der jaren en de geschiedenis gaat zelfs terug tot de Minoïsche tijd, hiervan kunt u nog veel terugvinden. Niet alleen oude schatten, pannen en potten, maar de laatste tientallen jaren zijn er diverse opgravingen geweest, of nog gaande waarbij zelfs een complete stad (Knossos), maar ook oude paleizen mee terug gevonden zijn uit deze tijd. Als u het interessant vind om meer te weten over oude beschavingen, en al deze schatten wilt zien. Dan kunt u heerlijk genieten, want Kreta heeft vele schatten tentoongesteld op het eiland en er zijn vele oude gebouwen te bewonderen.

Vakantie naar Kreta

Wij bieden u diverse vakanties naar Kreta aan via onze reispartners, deze vakanties zijn erop gericht dat u een vliegticket heeft naar Kreta, een hotel/resort/appartement naar keuze en de rest kunt u zelf invullen. Wij hebben voor Kreta geen rondreizen beschikbaar omdat Kreta zo’n veelzijdig eiland is dat iedereen eigenlijk wat anders wilt doen, maar het mooie van een vakantie naar Kreta boeken is, dat het heel makkelijk met de auto navigeren is. Daarom raden we de avonturiers aan om een auto te huren op Kreta voor de duur van uw vakantie, zodat u lekker op eigen gelegenheid dit prachtige eiland kunt verkennen.

Wilt u meer informatie over Kreta dan kunt u ook eens op deze website verder kijken.