Verzekeringen

Op vakantie gaan is een leuk iets en u gaat ervan uit dat er niets ernstigs gebeurd, en dat is goed ook dat u hiervan uitgaat. Maar het kan geen kwaad om toch bepaalde verzekeringen af te sluiten, om mocht het gebeuren dat er toch iets niet loopt zoals het zou moeten lopen dat u ergens op terug kunt vallen. Denk hierbij aan medische kosten, als u per ongeluk een ongeluk veroorzaakt of bij betrokken bent of iets anders onverwachts gebeurd. Wij hebben hieronder de meest gebruikte verzekeringen opgesomd met daarbij de voordelen benoemd, het is vervolgens aan u of u het nodig vind of niet.

Verzekering voor Medische kosten

Dit is altijd een lastig iets, want er zijn namelijk 2 type verzekeringen om uzelf te verzekeren voor eventuele medische onkosten in het buitenland. In Nederland bent u namelijk hiervoor verzekerd bij een van de zorgverzekeraars. Hiermee bent u voor alle basiszorg verzekerd en afhankelijk van uw aanvullende polissen wil dit soms ook voor bepaalde landen in het buitenland geldig zijn. Tevens bieden veel zorgverzekeraars ook een (tijdelijke) buitenland polis aan zodat u zeker weten verzekerd bent van zorg in het buitenland zonder nare financiële verrassingen. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar hoe dit precies voor u geregeld is en wat er eventueel mogelijk is.

De 2e type verzekering om verzekerd te zijn van zorg in het buitenland zonder extra kosten is een reisverzekering. De standaard reisverzekering met een stukje zorgverzekering zorgt er tevens voor dat u geen nare financiële verrassingen krijgt mocht er medische hulp nodig zijn als u op vakantie bent. Om een vergelijking te maken en meer informatie over de verschillende reisverzekeringen te krijgen verwijzen we u door naar de website van o.a. reisverzekeringen vergelijken.

De voordelen die u heeft bij een zorgverzekering in het buitenland zijn als volgt:

  • Geen nare financiële verrassingen.
  • Telefonische ondersteuning als u zorg nodig heeft
  • Eventuele tolk ter plekke word er voor u geregeld
  • Kosten worden direct naar de zorgverlener overgemaakt waar mogelijk
  • Eerdere terugkomst naar Nederland word mogelijk gemaakt om de zorg in Nederland voort te zetten.

Reisverzekering algemeen

Een reisverzekering regelen is niet alleen nodig voor eventuele medische kosten, maar een reisverzekering gaat veel verder. U kunt zich namelijk in de basis verzekeren tegen diefstal, schade en  ongevallen. Maar bij de verschillende reisverzekeraars kunt u soms nog veel verder gaan, zoals ANWB Autohulp, Reisrechtsbijstand, wintersportdekking en annuleringsverzekering. Oftewel een reisverzekering kunt u zo gek maken als u zelf wilt, en u moet voor uzelf nagaan wat voor risico u wilt lopen of wilt afkopen.

Wij raden aan om in ieder geval een basis reisverzekering af te sluiten zodat u voor diverse basiszaken in ieder geval verzekerd bent en daarbij ook hulp in het buitenland bij krijgt waar nodig. Om een goede keuze te maken tussen de verschillende verzekeraars kunt u een kijkje nemen op de website www.verzekeringvergelijken.nl